Postup zadělání těsta a jeho kynutí mají vliv nejen na chuť chleba, ale také na to, jak jej naše tělo dokáže strávit a využít živiny. Tradičně používáme třístupňové vedení kvasu, které je založené na pomalé fermentaci žitné mouky. Výjimkou u nás není ani použití zápary a o kvásek se u nás staráme s láskou a péčí.
Řemeslné postupy
Čerstvé, křupavé a voňavé
Pomalé kynutí v chladu a opravdu čerstvé pečivo
Inovativní postup kynutí pečiva pro neporazitelnou kvalitu a čerstvost. Metoda cool rising nám umožňuje snížit množství droždí a jiných enzymatických přísad, což vede k lépe stravitelnému a výživnějšímu pečivu. Každé ráno vyrábíme těsto, které chladíme na optimální teplotu a necháváme kynout při příjemných +5 stupních. Bez zmrazení, bez ztráty kvality. Do našich prodejen tak přijíždí chlazené nakynuté výrobky, které jdou do pece až na našich prodejnách, a to v momentě, kdy je potřebujeme. Pečivo, které si od nás odnášíte, tak už nemůže být více čerstvé.
Pracné postupy mají své výsledky
S radostí investujeme náš čas a energii do postupů, které dělají naše výrobky kvalitnější. Díky úsilí a lásce k našemu řemeslu vydrží pečivo od Matěje déle čerstvé, je šetrnější pro zažívání a lépe stravitelné.