Z poctivé mouky a vody vznikne s trochou péče kvásek, z dobrého kvásku je dobrý chleba a z dobrého chleba je dobře i na duši. A tak to u Matějova pekařství začalo – s krajícem chleba, o jaký se chceme podělit s každým.
Tradiční recepty
Léta zkušeností v každém soustu
Na tom, co jíme, nám opravdu záleží. Za každou recepturou stojí měsíce práce a ladění i těch nejmenších detailů. Protože u Matěje víme, že právě v detailech se skrývá dokonalost. Řešíme množství cukru a soli, kontrolujeme lepek v mouce i tuk v tvarohu.
Říkáme ne na polotovary
U nás v pečivu nenajdete žádné směsi. Vše si připravujeme sami od píky, dokonce i náplně do koláčů a buchet, se kterými rozhodně nešetříme. Jen tak máme jistotu, že vám nabízíme to nejlepší.
Základ je v tradici
Chceme autentickou chuť, jako tomu bylo kdysi za dob našich babiček. Proto jsme hledali ve starých rodinných kuchařkách a zpovídali jsme vysloužilé mistry pekaře. Povedlo se nám nasbírat recepty, které mají dnes v době polotovarů a chemie cenu zlata. Poctivé recepty z poctivých surovin.